دوشنبه ؛ 26 شهريور 1403
16 اسفند 1400 - 15:32

پوشش زنده تحولات اوکراین| ایجاد کریدورهای بشردوستانه در چند شهر اوکراین/ دور سوم مذاکرات ساعت ۱۵ به وقت مسکو

رئیس جمهوری فرانسه پس از گفت‌وگو با رهبران روسیه و اوکراین گفت که طرفین برای حفظ امنیت تاسیسات هسته‌ای اوکراین تلاش می‌کنند و پوتین نیز وعده داد که نیروهای مسلح روسیه و پرسنل امنیتی اوکراینی از عملکرد نیروگاه هسته‌ای زاپاروژیا اطمینان حاصل می‌کنند.
کد خبر : 11283

پایگاه رهنما:

رئیس جمهوری فرانسه به تماس‌های خود با ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی،  روسای جمهوری روسیه و اوکراین در خصوص حل و فصل اوضاع اوکراین ادامه می‌دهد. امانوئل ماکرون روز یکشنبه پس از تبادل نظر با ولادیمیر پوتین، با ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین نیز گفتگویی تلفنی داشت.

طبق اطلاعات کاخ الیزه، رئیس جمهوری فرانسه موافقت زلنسکی را جلب کرد که بر اساس توصیههای آژانس بین المللی انرژی اتمی با طرف روسی همکاری کنند تا ایمنی و امنیت نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین تضمین شود. رئیس‌ جمهوری روسیه نیز تایید کرده بود که با برگزاری نشست روسیه و اوکراین در چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، البته نه در چرنوبیل، بلکه در قالب ویدئو کنفرانس یا در یک کشور ثالث مخالفتی ندارد.

ماکرون در گفتگو با زلنسکی بر لزوم اجتناب از هرگونه اقدامی که امنیت تاسیسات هسته‌ای اوکراین را تهدید کند، تاکید کرد. علاوه بر این، موضوع کمک‌های بشردوستانه به اوکراین نیز مطرح شد و رهبر فرانسه گفت که نسبت به نیازهای اوکراینی بی تفاوت نیست و قصد دارد به حمایت از این در این زمینه ادامه دهد.

پیش از این، روز یکشنبه، امانوئل ماکرون و ولادیمیر پوتین نیز مکالمه تلفنی داشتند. گفتگوی رهبران دو کشور 1 ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید و موضوع آن روند اوضاع پیرامون اوکراین بود. دو طرف روند مذاکرات هیئت روسی با نمایندگان اوکراین و همچنین حادثه اخیر آتش سوزی در قلمرو نیروگاه اتمی زاپاروژیا تبادل نظر کردند. پوتین همتای فرانسوی خود را در جریان اقدامات تحریک‌آمیز نیروهای ناسیونالیست اوکراینی در نیروگاه هسته‌ای زاپاروژیا قرار داد.

کرملین افزود که تلاش برای مقصر دانستن ارتش روسیه در این حادثه بخشی از یک فعالیت  تبلیغاتی ضدروسی است و ایمنی فیزیکی و هسته‌ای نیروگاه زاپاروژیا به خوبی محافظت می شود. پوتین در عین حال از وضعیت مذاکرات بین هیئت روسیه و نمایندگان اوکراین خبر داد و برای ادامه گفتگو در صورت تحقق بی قید و شرط خواسته‌های روسیه ابراز آمادگی کرده است.

رئیس جمهور روسیه همچنین در گفتگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود تعلیق عملیات نظامی روسیه در دونباس را تنها در صورتی امکان پذیر دانست که کی‌یف دست از درگیری برداشته و خواسته‌های مسکو را برآورده کند. ولادیمیر پوتین یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه تمامی اقدامات لازم را برای تضمین امنیت غیرنظامیان در اوکراین انجام می دهند و فقط تأسیسات نظامی هدف قرار می گیرند. وی همچنین آمادگی مسکو برای ادامه گفتگو با کی‌یف و شرکای خارجی برای حل مناقشه را تایید کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه و نفتالی بنت، نخست ‌وزیر اسرائیل نیز روز یکشنبه 6 مارس پس از دیدار رو در روی خود که یک روز قبل در کرملین برگزار شد، تلفنی نیز با یکدیگر گفتگو کردند. بررسی روند عملیات نظامی روسیه در اوکراین از جمله با در نظر گرفتن آخرین تماس‌های نفتالی بنت با رهبران تعدادی از کشورها، ادامه یافت. طرفین توافق کردند که همچنان با یکدیگر در تماس باشند.

نخست وزیر اسرائیل پس از مذاکرات خود با پوتین، با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز تماس گرفته و با وی درباره روند اوضاع تبادل نظر کرد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دوازدهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

15:19- روسیه: فرانسه مسئول تامین امنیت برای نمایندگان روسیه در این کشور است

یک سخنگوی وزارت خارجه روسیه از دولت فرانسه خواست تا از نمایندگان روسیه در این کشور محافظت کنند.

این مقام روسیه مدعی شده که به ساختمان مورد استفاده دولت روسیه در پاریس حمله‌ای صورت گرفته و دولت فرانسه مسئول حفاظت از نمایندگان روسیه در این کشور است.

15:17 - طعنه سفیر اوکراین به رژیم اسرائیل

سفیر اوکراین در سرزمین‌های اشغالی  با طعنه به رژیم صهیونیستی درحالی که یک کلاهخود بر سر داشت، گفت: آیا با این کلاه می‌توان کسی را کشت؟ نمیدانم چرا مردم (از جمله اسرائیلی‌ها) از ارسال چنین چیزهایی می‌ترسند؟

14:23- هشدار آلمان درباره عواقب فاجعه بار جنگ اوکراین برای عرضه مواد غذایی در آفریقا

به گفته "سونیا شولزه"، وزیر توسعه آلمان جنگ در اوکراین می تواند عواقب فاجعه باری برای عرضه مواد غذایی در آفریقا داشته باشد.

وی در حاشیه نشست وزرای توسعه اتحادیه اروپا در مونپلیه فرانسه گفت که مقدار زیادی گندم از اوکراین و روسیه می آید. اگر جنگ ادامه پیدا کند و در نتیجه تولید گندم به خطر بیفتد، می تواند به این معنا باشد که "هشت تا 13 میلیون نفر دیگر گرسنه خواهند ماند."‎

14:10- لیتوانی: روسیه تحریم‌های سوئیفت را دور می‌زند

"گابریلیوس لندسبرگیس"، وزیر امور خارجه لیتوانی هشدار داد که روسیه از بانک‌هایی که مشمول تحریم‌های غرب نیستند استفاده می کند تا محرومیت موسسات مالی روسیه از سیستم پرداخت بین‌المللی سوئیفت را دور بزند.

وی با نگاهی به صادرات نفت و گاز روسیه گفت: ما نمی توانیم برای آن خون اوکراینی‌ها را هزینه کنیم. ‎

14:08- درخواست هند از پوتین برای مذاکرات مستقیم با زلنسکی

به گفته محافل دولتی در دهلی نو، "نارندرا مودی"، نخست‌وزیر هند در یک گفتگوی تلفنی از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه خواست با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مستقیما گفت‌وگو کند.

یک مقام دولت هند که خواست نامش فاش نشود، گفت: پوتین در مورد وضعیت مذاکرات بین هیئت‌های اوکراین و روسیه به مودی اطلاع داد. مودی از پوتین خواست علاوه بر مذاکرات جاری بین دو هیئت، با رئیس جمهور اوکراین نیز گفتگوهای مستقیم داشته باشد.‎

14:04- درخواست فوری اوکراین از دادگاه بین‌المللی لاهه

در بحبوحه حملات شدید روسیه، اوکراین از دیوان بین‌المللی لاهه خواسته است تا سریعا هر کاری که می تواند برای توقف خشونت انجام دهد. آنتون کورینویچ، نماینده اوکراین روز دوشنبه در لاهه گفت: «روسیه مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت می‌شود». روسیه باید متوقف شود.

اوکراین همچنین از دادگاه بین‌المللی لاهه خواست تا اعلام کند که روسیه هیچ مبنای قانونی  برای حمله به اوکراین ندارد. به گفته کورینویچ روسیه جنگ را با این ادعای اثبات نشده توجیه کرده بود که روس ها باید از نسل کشی محافظت شوند. کورینویچ گفت: «این یک دروغ وحشتناک از سوی پوتین است."‎

14:02- نیویورک‌تایمز: آمریکا و متحدانش 17 هزار سلاح ضدتانک به اوکراین ارسال کرده‌اند

نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که آمریکا و متحدانش در هفته گذشته بیش از 17 هزار تسلیحات ضدتانک برای اوکراین ارسال کرده‌اند.

14:00- مخالفت اوکراین با پیشنهادهای روسیه درباره کریدورهای انسانی

ایرینا ورشچوک، معاون نخست ‌وزیر اوکراین امروز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت که مقامات کی‌یف کریدورهای بشردوستانه پیشنهادی روسیه را رد می‌کنند. به گفته وی، این یک گزینه غیرقابل قبول برای گشودن کریدورهای بشردوستانه است.

ورشچوک از طرف روسی خواست تا با گشایش کریدورهای بشردوستانه برای خروج ساکنان در سراسر خاک اوکراین موافقت کند.

وی تاکید کرد، طرف اوکراینی از امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا و جو بایدن، رهبر ایالات متحده برای باز کردن کریدورهای انسانی "واقعی" کمک خواسته است.

این در حالی است که طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، از ساعت 10:00 صبح روز دوشنبه 7 مارس (16 اسفند ماه)، یک رژیم سکوت برقرار و شش کریدور بشردوستانه در تعدادی از شهرهای اوکراین سازماندهی شده است.

اطلاعات دقیق مربوط به کریدورهای بشردوستانه از قبل به اطلاع طرف اوکراینی و همچنین ساختارهای تخصصی سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری و کمیته بین المللی صلیب سرخ رسیده است.

13:55- اوکراین بار دیگر خواستار تحریم نفت و تمام واردات و صادرات روسیه شد

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین بار دیگر خواستار تحریم نفت روسیه و تمامی واردات و صادرات  این کشور شد.  

وی با تاکید بر اینکه مقاومت اوکراین برای آینده اروپا حیاتی است بار دیگر  از رهبران غربی خواست که جت های جنگنده را به اوکراین تحویل دهند.‎

رئیس جمهور اوکراین همچنین از عدم موافقت آمریکا و غرب بر ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین انتقاد کرد و گفت: چند اوکراینی باید بمیرند تا منطقه پرواز منطقه در آسمان اوکراین ایجاد شود.

زلنسکی مدعی شد که ارتش روسیه مناطق مسکونی را در خارکف بمباران می‌کند و ساکنان آن را به گروگان گرفته است. او گفت که باید صادرات نفتی روسیه تحریم شود.

13:50- 50 هزار پناهنده اوکراینی به آلمان رفته‌اند

وزارت کشور آلمان صبح امروز از ورود 50294 پناهنده اوکراینی به این کشور خبر داد.

سخنگوی وزارت کشور آلمان تاکید کرد از آنجایی که هیچ کنترل مرزی وجود ندارد، تعداد پناهجویان جنگی که وارد کشور شده‌اند در واقع می‌تواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد.‎

13:04- دور سوم مذاکرات روسی-اوکراینی ساعت 3 بعد از ظهر شروع خواهد شد

اینترفکس گزارش داد که دور سوم مذاکرات بین روسیه و اوکراین برای پایان دادن به جنگ، ساعت 3 بعد از ظهر امروز به وقت مسکو (سه و نیم به وقت  تهران) شروع خواهد شد.

13:01- بیشترین شمار ورود روزانه مهاجران اوکراینی به لهستان از آغاز جنگ

بر اساس اطلاعات مرزبانان لهستانی بیش از یک میلیون پناهجو از کشور همسایه از آغاز جنگ در اوکراین وارد لهستان شده‌اند. این نهاد امروز (دوشنبه) در توییتر اعلام کرد که تنها روز یکشنبه، 142300 نفر از مرز عبور کردند. این بالاترین میزان ورود پناهنده در یک روز از آغاز جنگ اوکراین بوده است.

12:52- عزیمت هیئت روسی به بلاروس برای مذاکره با طرف اوکراین

به گزارش اسپوتنیک بلاروس، اعضای هیئت نمایندگی فدراسیون روسیه برای شرکت در دور سوم مذاکرات با نمایندگان دولت اوکراین به بلاروس پرواز کردند.

طبق توافق طرفین، این مذاکرات قرار است امروز، دوشنبه برگزار شود.

اپوزیسیون اوکراین از روسیه و اوکراین خواستند تا در اسرع وقت در خصوص برقراری  آتش‌بس توافق کنند.‎

12:50- انگلیس بدون محدودیت پناهندگان اوکراینی را نمی‌پذیرد

بر خلاف کشورهای اتحادیه اروپا، بریتانیا نمی خواهد اوکراینی ها را بدون محدودیت بپذیرد و فقط کسانی که قبلاً خویشاوندانی در بریتانیای کبیر دارند اجازه ورود به این کشور را دارند.  با این همه "بوریس جانسون"، نخست وزیر بریتانیا در این باره گفت که یک "طرح فوق العاده سخاوتمندانه" می تواند تا 200هزار اوکراینی را به بریتانیا بیاورد. اما طبق گزارش ها، تشریفات اداری برای بسیاری از مردم مشکلاتی را ایجاد کرده است.‎

12:48- خسارات وارده به نیروهای مسلح اوکراین

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز دوشنبه به خبرنگاران اعلام کرد: نیروهای هوا-فضا و پدافند هوایی فدراسیون روسیه 14 هواپیما، بالگرد و پهپاد اوکراینی را سرنگون کردند.

زیرساختار‌های نظامی منهدم شده نیروهای مسلح اوکراین شامل:
82 پست فرماندهی و مرکز ارتباطی،
119 سامانه موشکی ضد هوایی مختلف،
 76 ایستگاه رادار،
827 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی،
84 سامانه پرتاب موشک چندگانه،
 304 قبضه توپ صحرایی و خمپاره‌انداز،
603 دستگاه خودروی ویژه نظامی و
78 هواپیمای بدون سرنشین.

12:34- نابودی 2396 تأسیسات زیرساختاری نظامی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز، دوشنبه اعلام کرد که در مجموع، 2 هزارو 396 تأسیسات زیرساختاری نظامی اوکراین در جریان عملیات ویژه منهدم شده است.

طبق این اطلاعات، نیروهای ملی‌گرای اوکراینی در شهر ماریوپول از بیش از 150 غیرنظامی به عنوان سپر انسانی استفاده کردند. ملی‌گرایان اوکراینی همچنین چهار غیرنظامی را در ماریوپل کشته و پنج نفر دیگر را زخمی کردند.

علاوه بر این، هواپیمای بمب افکن و جنگنده‌های نیروی هوا-فضای روسیه سه سامانه موشکی ضدهوایی بوک و دو ایستگاه رادار نیروهای مسلح اوکراین را هدف قرار دادند.

وزارت دفاع روسیه افزود، نیروهای مردمی اوهانسک هفت منطقه مسکونی را آزاد کرده و 6 کیلومتر دیگر پیشروی کردند.‎

12:32- حقوق روزانه 2 هزار دلاری برای جنگجویان خارجی در اوکراین

نشریه تایمز در گزارشی به موضوع حقوق 2 هزار دلاری برای جنگجویان خارجی اشاره کرده که برای جنگ با ارتش روسیه اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش این نشریه، هرچند حضوردر چنین جنگی بدون ریسک نیست اما حقوق 60 هزار دلاری در ماه بسیار اغواکننده به نظر می‌رسد.

متقاضیان باید دستکم 5 سال تجربه نظامی در شرق اروپا را داشته باشند و در حوزه شناسایی مهارت داشت، قادر به انجام عملیات نجات بدون کمک دیگران بوده و با تسلیحات ساخت شوروی آشنایی داشته باشند. (+لینک)

12:25- انتقادهای روزافزون به رفتارهای انگلیس با پناهندگان اوکراینی

دولت بریتانیا به دلیل رفتارش با آوارگان جنگی از اوکراین مورد انتقاد فزاینده‌ای قرار گرفته است. به گفته وزارت کشور لندن، تا روز یکشنبه تنها حدود 50 ویزا برای اوکراینی ها صادر شده است. این مربوط به کمتر از یک درصد از کل درخواست هایی است که تاکنون ارسال شده است.

ایوت کوپر، از نمایندگان حزب کارگر انگلیس با اشاره به موانع زیادی که بر سر راه خانواده های ناامید اوکراینی قرار دارد روند پذیرش آن ها را کند دانست.

فرانسه هم به نحوه پذیرش پناهندگان اوکراینی در انگلیس انتقاد وارد کرده است. 

12:16- شهر برلین تحت فشار هجوم پناهندگان اوکراینی

سنای برلین پیش بینی کرد که هزاران نفر از مردمی که از جنگ اوکراین فرارمی کنند در هفته جدید به پایتخت آلمان بیایند. فرانزیسکا گیفی، شهردار این شهر هم از ورود روزانه هزاران پناهنده اوکراینی به برلین خبر داد.

وی با تاکید بر اینکه برلین نمی تواند همه این درخواست ها را رهگیری کند کمک دولت فدرال آلمان را ضروری دانست.

برلین در چند روز گذشته پذیرای ده ها هزار پناهنده بوده است. تنها در روز شنبه بیش از 11000 پناهنده اوکراینی به برلین آمده‌اند.

12:07- 20 هزار "داوطلب" جنگجو وارد اوکراین شده‌اند

رسانه‌های اوکراین مدعی شدند که 20 هزار جنگجوی داوطلب از 52 کشور وارد این کشور شده و قرار است در کنار نیروهای اوکراینی علیه روسیه بجنگند.

12:03- مشاور زلنسکی: گفت‌وگوها با روسیه ادامه دارد

مشاور رئیس جمهور  اوکراین گفت که گفت‌وگوها با طرف روسی در راستای تخلیه شهروندان غیرنظامی از طریق گذرگاه‌های انسانی ادامه دارد.

12:02- تداوم ارسال گاز طبیعی روسیه به اروپا از طریق خط لوله اوکراین

شرکت دولتی گازپروم روسیه اعلام کرد که این کشور به ارسال گاز طبیعی به اروپا از طریق خطوط لوله ترانزیتی در اوکراین ادامه می دهد. بر این اساس در ابتدای هفته، استفاده از خط لوله در سطح بالایی باقی ماند.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، سرگئی کوپریانوف، سخنگوی گازپروم گفت: 109.6 میلیون متر مکعب گاز باید روز دوشنبه به اروپا تحویل داده شود. روز یکشنبه این تحویل 109.5 میلیون متر مکعب بود. به گفته وی مقدار عرضه شده مطابق با "نیازهای مصرف کنندگان اروپایی" است.‎

12:00- قیمت گاز در اروپا به بالاترین حد خود در تاریخ رسید

بر اساس داده‌های ICE لندن، قیمت قراردادهای آتی گاز در اروپا به بالاترین حد خود رسید و قیمت 3 هزار دلار در ازای هر 1000 متر مکعب را شکست.

11:55- آلمان: شرایط آمریکا در اعمال تحریم‌های نفتی علیه روسیه با ما فرق می‌کند

معاون پارلمانی وزارت اقتصاد آلمان با تشکر از عرصه اقتصادی آلمان بابت حمایت های گسترده از تحریم ها علیه روسیه در پاسخ به این پرسش که آیا آلمان نیز مانند ایالات متحده توقف واردات نفت از روسیه را در دستور کار قرار می دهد گفت: وضعیت ایالات متحده کاملا متفاوت است. در حالی که سهم روسیه در واردات نفت برای آمریکا بسیار کم است در آلمان 30 درصد است. ‎

11:52- اوکراین: بیش 11 سرباز روس کشته شده است

ارتش اوکراین مدعی شد که بیش از یازده هزار نیروی روس در یازده روز جنگ کشته شده و 114 جنگنده و بالگرد و 999 خودروی زرهی و سه کشتی و قایق از ابتدای جنگ منهدم شده است.

11:50- کمک‌های مالی انگلیس به اوکراین از طریق بانک جهانی

بریتانیا می خواهد 100 میلیون دلار دیگر (92 میلیون یورو) از طریق بانک جهانی در اختیار اوکراین قرار دهد. داونینگ استریت خبر داد  که این پول علاوه بر معادل حدود 270 میلیون یورو خواهد بود که بریتانیا با آن از اوکراین حمایت می کند.

 بر اساس اطلاعات "داونینگ استریت" بودجه جدید باید برای حفظ عملکردهای مهم دولتی در اوکراین استفاده شود. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم گفت: «در حالی که تنها پوتین می تواند به طور کامل به درد و رنج در اوکراین پایان دهد، بودجه جدیدی که امروز در دسترس قرار می گیرد به کسانی که با وضعیت انسانی رو به وخامت مواجه هستند کمک خواهد کرد.»

11:45- بلینکن: کشورهای ناتو برای تامین ناوشکن به اوکراین چراغ سبز نشان داده‌اند

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که کشورهای ناتو برای تامین ناوشکن به اوکراین چراغ سبز نشان داده‌اند.

11:40- انگلیس: روسیه به‌دنبال هدف قرار دادن زیرساخت‌های ارتباطی اوکراین است

وزارت دفاع بریتانیا  مدعی شده که احتمالا روسیه به دنبال هدف قرار دادن زیرساخت‌های ارتباطی اوکراین به منظور کاهش دسترسی به منابع خبری است.

11:14- چین آماده میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین است

وزیر امور خارجه چین امروز، دوشنبه اعلام کرد که پکن آمادگی دارد تا به نقش سازنده‌ خود در پیشرفت مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین ادامه دهد و در صورت لزوم، بین آنها میانجیگری کند.

وزیر خارجه چین همچنین اعلام کرد که دوستی میان این کشور و روسیه کاملا مستحکم است.

11:11- نگرانی روسیه از امنیت کارکنان نمایندگی‌های روسیه در کشورهای خارجی

آلیگ تیاپکین، مدیر بخش سوم اروپایی وزارت امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که امنیت سفارت فدراسیون روسیه در ورشو، در اولویت قرار دارد و مسئله کاهش دیپلمات‌ها بستگی به آمادگی لهستان برای رعایت کامل کنوانسیون وین خواهد داشت.

این مقام وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه مواردی از توهین به شهروندان روس و هموطنان روس زبان و حتی وارد کردن آسیب جسمی به آنها در آلمان ثبت شده، یادآور شد که امنیت کارکنان نمایندگی‌های دیپلماتیک در کشورهای خارجی به یک اولویت مطلق برای روسیه تبدیل شده است.

11:02- تشدید تحریم‌ها علیه روسیه در دستورکار کمیسیون اروپا

"اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از تشدید تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین خبر داد. فون در لاین در گفتگو با سایت رادیو آلمان اعلام کرد  که در این بین بیش از 40 کشور به تحریم ها علیه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیوسته اند. فون در لاین افزود: « پوتین نباید راهی برای تأمین مالی این جنگ وحشیانه داشته باشد».

 به گفته فون در لاین سه بسته تحریمی قبلی اتحادیه اروپا بر اقتصاد روسیه تاثیر گذاشته است. وی افزود:  پوتین اکنون باید به مردم خود توضیح دهد که چرا روسیه «کاملاً در جامعه جهانی منزوی شده است».

11:00- آلمان کمک‌های تسلیحاتی بیشتر به اوکراین را در دستورکار قرار می‌دهد

کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان در گفتگویی با اشاره به این مسئله اظهار داشت: «هر چیزی که ممکن است در حال بررسی است." اما همیشه باید این مسئله روشن باشد که ما نباید ارتش خود را در این روند تضعیف کنیم. وظیفه ما تضمین دفاع ملی و اتحادی است.»

10:57- نیوزیلند پوتین، لاوروف و شایگو را تحریم کرد

نیوزیلند تحریم‌هایی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعمال می‌کند. میخائیل میشوستین- نخست وزیر، سرگئی لاوروف- وزیر امور خارجه و سرگئی شایگو- رئیس وزارت دفاع روسیه نیز از دیگر مقامات بلندپایه هستند که مورد تحریم قرار گرفتند.

در بیانیه وزارت خارجه نیوزیلند آمده است که محدودیت‌ها شامل ممنوعیت ورود به این کشور برای افراد تصمیم گیرنده و مرتبط با عملیات ویژه روسیه در اوکراین است. در فهرست منتشر شده حدود 100 نفر از اتباع روسی نام برده شده است.

10:33- فرانسه: اوکراین پیروز خواهد شد

"ژان ایو لودریان"، وزیر امور خارجه فرانسه در گفتگویی تاکید کرد علیرغم تلفات سنگین معتقد است که اوکراین می تواند نیروهای متجاوز روسیه را شکست دهد. وی افزود: "من فکر می‌کنم اوکراین پیروز خواهد شد. آنچه در ده روز گذشته بسیار چشمگیر بوده است، شایستگی مقاومت بالای اوکراین است، تا حدی که کارشناسان نمی توانستند تصور کنند."

لودریان ابراز اطمینان کرد که تحریم‌های غرب علیه روسیه در دراز مدت پوتین را از تجاوز بیشتر باز می دارد. وی همچنین گفت: ما بسته‌های تحریمی قابل توجهی وضع کرده‌ایم که اثرات آن سنگین است و به نظر من سنگین‌تر و بیشتر خواهد شد. وی افزود: بهای جنگ غیرقابل تحمل خواهد شد و در مقطعی پوتین با دو انتخاب یا تأثیر عمده بر عملکرد روسیه یا وارد شدن به مذاکره مواجه خواهد شد.

10:28- آنکارا: 20 هزار اوکراینی به عنوان پناهجو به ترکیه آمده‌اند

سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه طی سخنانی که روز یکشنبه انجام گرفت، با اشاره به جنگ روسیه در اوکراین گفت: تاکنون بیش از 20 هزار اوکراینی به ترکیه آمده‌اند. آنها روی سر ما جا  دارند و ما مهمان نوازی خود را نشان خواهیم داد. (+لینک)

10:26- درخواست انگلیس برای حذف روسیه از اینترپل

"پریتی پاتل"، وزیر کشور بریتانیا، همراه با همتایان خود از ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند، از اینترپل خواسته است تا درباره حذف احتمالی روسیه از این سازمان تصمیم گیری کند. پاتل این خبر را در توییتر اعلام کرد. کشور روسیه حدود 32 سال است که عضو اینترپل است. ‎

10:20- ایجاد یک خط تلفن مستقیم رمزگذاری شده برای محافظت از جان زلنسکی توسط آمریکا

سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا یک خط تلفن مستقیم رمزگذاری شده با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را در اختیار "جو بایدن"، رئیس جمهور ایالات متحده قرار داده‌اند.

همانطور که نیویورک تایمز گزارش می دهد، این اقدام برای محافظت از زلنسکی در برابر حمله احتمالی روسیه است. علاوه بر این، مامورانی در واشنگتن و آلمان تصاویر ماهواره‌ای و پیام های رهگیری شده سربازان روسیه را در اختیار اوکراین قرار می دهند.‎

10:18- مخالفت آلمان با ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، بار دیگر با ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین که توسط دولت در کی یف خواسته شده است مخالفت کرده و در توجیه آن گفت: این بدان معناست که هواپیماهای ناتو باید هواپیماهای روسی را ساقط کنند. این بدان معناست که ما مستقیماً در این جنگ وارد می شویم.

10:15- انگلیس: بسیار بعید است روسیه تا به حال به اهداف خود دست یافته باشد

وزارت دفاع انگلیس در یک بروزرسانی اطلاعاتی در توئیتر نوشت: به نظر می رسد نیروهای روسی در آخر هفته فقط حداقل پیشروی زمینی داشته اند. بنابراین بسیار بعید است که روسیه تاکنون به اهداف خود دست یافته باشد.

بر این اساس همچنین در 24 ساعت گذشته، حملات هوایی و توپخانه‌ای روسیه به اهداف نظامی و غیرنظامی در شهرهای اوکراین مانند خارکف، میکولایف، چرنیهیو و به ویژه در ماریوپول به شدت افزایش یافته است.‎

10:10- چین اکثر شهروندان خود را از اوکراین تخلیه کرده است

سفارت جمهوری خلق چین در کی‌یف صبح امروز، دوشنبه اعلام کرد که این کشور دیگر اکثریت قریب به اتفاق شهروندان خود را از اوکراین خارج کرده است.

سفارت چین یادآور شده که در حال حاضر در اوکراین درگیری نظامی همچنان ادامه داشته و احتمال تشدید اوضاع وجود دارد، بنابراین سفارت به طور مداوم به شهروندان باقی مانده در این کشور توصیه میکند که در اسرع وقت آنجا را ترک کنند.

پس از درخواست امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از ولادیمیر پوتین، نیروهای مسلح روسیه از ساعت 10 صبح امروز، رژیم سکوت و ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای خروج مردم غیرنظامی از برخی شهرهای اوکراین را اعمال می کنند.‎

10:07- مخالفت آلمان با تحریم نفت و گاز روسیه

"کریستین لیندنر"، وزیر دارایی آلمان تحریم نفت و گاز روسیه را رد کرد. لیندنر در این باره گفت: "اگر ما بدون تامین گاز، نفت و زغال سنگ از روسیه عمل کنیم، به این معنی است که قیمت ها در اروپای غربی و در جهان به دلیل کمبودهای مورد انتظار افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی افزود: حتی اگر آلمان هزینه کند خرید زغال سنگ، گاز و نفت از جاهای دیگر آسان نخواهد بود. لیندنر هشدار داد: "در میان مدت ، نه اکنون و نه در تابستان، بلکه شاید در پاییز و زمستان آینده  ما با تنگناهای شدید عرضه مواجه شویم و باید در مورد اقدامات بسیار موثر و قدرتمندانه بحث کنیم."

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم با اشاره به وابستگی بالای کشورش به زغال سنگ و انرژی روسیه در این باره گفت: توقف واردات انرژی از روسیه باید ماه‌ها طول بکشد و به خوبی آماده سازی شود.‎

10:00- تکمیل روند تخلیه ناظران بین‌المللی سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین

تخلیه موقت همه ناظران بین المللی سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین تقریباً کامل شده است. این را این سازمان در گزارشی که شامگاه یکشنبه منتشر کرده و اعلام کرد: آخرین گروه باقی مانده - رهبر و تیم رهبری - اکنون اوکراین را ترک خواهند کرد.‎

09:55-

منبع: تسنیم

ارسال نظرات